Logo (3)

Hur förhindra förtida åldrande?

Hur förhindra förtida åldrande?

Åldrande är en naturlig process som inte kan undvikas. Men man kan förhindra eller förebygga förtida åldrande hos mogen hud helt naturligt, utan kemikalier och biverkningar.

  • Tusenårig naturlig skönhetsbehandling
  • Fördelar med behandlingen
  • Hudens struktur
  • Hur akupunktur förhindrar åldrande?

Tusenårig naturlig skönhetsbehandling

Det är en naturlig och icke invasiv behandling där man använder mycket tunna, små nålar som stimulerar ny kollagenproduktion i din hud. Det unika i denna metod är själva konceptet med akupunktur, att man kan förändra sitt yttre genom att ta hand om djupare problem i kroppen, främst matsmältningen vilket man samtidigt behandlar med denna metod. Med denna tusenåriga tradition kommer du att känna dig vackrare, piggare och friskare. Ditt ansikte får ny spänst och lyster, dina rynkor kommer att jämnas ut och hela du kommer att vitaliseras.

Estetisk Akupunktur är poppulär i Hollywood och används av de rika och berömda, och även super modeller använder behandlingen före fotojobb för att den ger en sådan hälsosam glans åt huden.
 

Fördelar med behandlingen

Behandlingen reducerar rynkor, slätar ut huden i ansiktet och ger en helt naturlig ansiktslyftning. Den minimerar eller tar bort pigmentfläckar och fina linjer och rynkor, eller gör linjerna mjukare. Ärbildningar brukar också minska.

Många väljer denna behandling för att minska dubbelhaka eller reducera påsar eller mörka ringar under ögonen samt förbättra ansiktsfärgen och få en hälsosam glans och lyster i huden som man inte får med Botox. Storleken av porerna brukar minska och hängande hud sträcks och lyfter hängande ögonlock.

Estetisk akupunktur ökar blodflödet och produktion av keratin och kollagen i huden. Behandlingen mjukgör huden, minnimerar eller tar bort celluliter samt ger en klarare blick.

Det behandlar hudproblem som Rosacea, akne och oren hud, är bra vid ansiktsförlamning, vitaliserar inre organ och stärker din hälsa.
 

Hudens struktur

Huden är kroppens största organ, och är vårt första skyddssystem mot sjukdomar, uttorkning och värmeförlust. Det består av många lager som delas in i tre distinkta delar: epidermis, dermis och hypodermis. Åldrande kan ske i alla lager och i varje hudlager förekommer olika synliga tecken på åldrande.

1. Epidermislager: det yttre hudlagret består av en speciell typ av epitelvävnad som producerar stora mängder av keratin - ett protein som hjälper till att ge huden sina skyddande egenskaper (ex. rigiditet, elasticitet m.m.). Epidermis saknar blodkärl, och måste lita på dermis för att få näring och syre.

  • Tecken vid förändringar i epidermis: långsammare cellomsättning, minskad lipidproduktion.
  • Yttre tecken på epidermis: grövre, torrare struktur med fina linjer och rynkor. Känsligare för UV-ljus, mindre effektiv läkningsprocess och mer benägen att få infektioner.

2. Dermis: läderhuden som består av tung bindväv och som är väl vaskulariserad, och innehåller även svett- och talgkörtlar och nervändar.

  • Tecken vid förändringar i dermis: 1% årlig minskning av kollagenet och en minskning av elastinnivåerna. Minskat blodflöde.
  • Yttre tecken: En mindre elastisk hud som är mer benägen att skadas och få rynkor. Förlust av densitet och lyster. Minskning av den rosiga glöd som präglar ung hud.

3. Hypodermis: läderhuden som består av tung bindväv och som är väl vaskulariserad, och innehåller även svett- och talgkörtlar och nervändar.

  • Tecken vid förändringar i hypodermis: en minskning i både storlek och antal av fettceller. Minskad differentieringskapacitet..
  • Yttre tecken: en volymförlust, djupare rynkor och insjunkna kinder. Försämrad sårläkning.

Under åldrandeprocessen förlorar huden elastiska fibrer från dermis, och näring når inte upp till epidermis lika regelmässigt. Likaså förminskas de djupare subkutana lagern, vilket gör att huden rynkar sig och blir mer hängande.
 

Hur akupunktur förhindrar åldrande?

Akupunktur ökar flödet av blod och qi till huden, vilket gör att de nödvändiga näringsämnena når upp till de behövande yttre lagern. Produktionen av kollagen och keratin ökar också, vilket får huden tillbaka till sin ursprungliga hälsa.

Återkommande akupunkturbehandlingar främjar tillväxten och fortsätter återuppbyggandet av kollagen som fyller ut eller stramar upp de områden som behandlas. Detta resulterar i en långvarig förbättring - förminskning av fina linjer och rynkor. Tack vare långsamma uppbyggandet av kollagen är oftast resultat mer långvarigt än någon av de injektionsbehandlingar som för närvarande erbjuds på marknaden.

Redan efetr 3-4 behandlingar brukar man se resultat. Jag brukar rekommendera en serie på tio till tolv behandlingar en gång i vecka, för bästa resultat. Om man sedan vill kan man underhålla resultatet genom att återkomma en till två gånger varje tredje, fjärde månad.

Är du nyfiken att testa behandlingen eller du kanske har flera frågor om hur hela behandlingen går till, tveka inte kontakta mig för mer information och gratis konsultation.
 

Med omtanke
Julius Lundberg

Kommentera gärna:

Meridia Holistisk Terapi

Telefon: 0707 28 07 01
Adress: Allfargatan 16, 385 31 Torsås