Beroende & Missbruk

Att övervinna berodende eller missbruk är en oerhört svår resa som kan kräva hård arbete och effektiva metoder för att lyckas. 
 

Beroende

Öronakupunktur kan vara användbar genom alla faser av beroendebehandling och det finns en specifik öronakupunktur behandling NADA (National Acupuncture Detoxification Association) utformad just för att behandla olika beroendeproblem.  Öronakupunktur har använts under tusentals år i flera länder bland annat Indien och Kina. NADA-modellen utvecklades av dr M. Smith och hans team vid Lincolnkliniken i New York och används i mer än 50 länder inom psykiatrisk vård och beroendevård.

Effekterna av öronakupunktur är förbättrad sömn, mindre oro, ångest och stress, minskad smärta, minskade abstinenssymtom som svettningar, skakningar, ångest, narkotika-, alkohol-, tobak-, kaffe- och sockerberoende.

Pris: 1 x 350 kr (auriculoterapi med magnetkulor)

Pris: 1 x 600 kr (öronakupunktur)

Alkohol, Läkemedel, Tobak & Drog Avvänjning

Alkohol-, tobak-, drog- och läkemedelsberoende kan leda till allvarliga sjukdomar som drabbar hjärnan och nervsystemet, men också levern, musklerna, hjärtat och blodkärlen. Det kan även orsaka neurologiska sjukdomar och psykisk ohälsa som i sin tur kan leda till socialt utanförskap eller självmord. Det är inte lätt att övervinna ett beroende eller missbruk, och det kräver oerhört hård arbete och effektiva, beprövade metoder.

Akupunktur i kombination med kognitiv beteende terapi (KBT) i en och samma behandling har visat sig vara väldigt effektiv. Förutom det att akupunktur hjälper med avgiftningsprocessen är den också en effektiv metod som lindrar abstinensbesvär och hjälper till att övervinna ångesten, sömnlösheten och depression. Utöver den lugnande och grundande effekten på sinnet hjälper akupunktur också med smärtlindring från abstinens, särskilt bland beroende av opiater och alkohol. Akupunkturs lugnande effekt kan även hjälpa att slappna av och öppna sig för sin rädsla och underliggande orsaker till missbruk.

Kognitiv beteende terapi är en terapi som betonar din medvetenhet om interna positiva och negativa tankar och beteendevanor och hjälper dig att utveckla effektiva problemlösningsstrategier. Det gör att du kan fokusera på sina aktuella problem samtidigt som du utvecklar pragmatiska strategier för att hantera dem.

Pris: 1 x 600 kr (akupunktur | första besöket 850 kr)

Pris: 1 x 1 450 kr (akupunktur och kognitiv beteende terapi)

Sexmissbruk

Sexmissbruk är av många en mycket missförstådd störning som ibland kallas för "hypersexuell störning" som vi anser bör behandlas då den kan ha skadlig inverkan på de älskde och hela livet. Hypersexuell störning innebär att man har en ovanligt stark drag eller fixering på sex. Att man konstant dagdrömmer om sex trots risken att handlingarna så småningom kan få allvarliga, skadliga konsekvenser. Det kan hämma arbetsliv, nedsätta fysisk hälsa och det känslomässiga välbefinnandet.

De som lider av hypersexuell störning ofta har tvångsmässiga tankar om sex och använder sig mycket av telefonsex, cybersex eller pornografi. De som kämpar med sexmissbruk kommer vanligtvis bara att hitta en liten eller begränsad tillfredsställelse i sitt sexliv och utveckla liten eller ingen verklig koppling till sina sexpartners. Som ett resultat bombarderas de ofta av skuldkänslor, skam och dålig självkänsla. Dessa känslor åtföljs oftast av trasiga relationer, uppdelade familjer och problem på jobbet.

Vi är här för att stödja dig så mycket som möjligt och få ditt liv tillbaka. För att sexualiteten ska kunna vara den väg till autentisk frigörelse som den är tänkt att vara, måste den samtidigt finnas på tre nivåer: sprirituell, emotionell och genital nivå. Sexualiteten är kärlek, glädjen, extasen och den kraft som för oss framåt. Behandlingen består av akupunktur som har använts för att återställa balansen och främja välbefinnande i årtusenden och kognitiv beteende terapi som hjälpa dig att lära att ha sunda sexuella relationer och att övervinna störande sexuella beteenden.

Pris: 1 x 600 kr (akupunktur | första besöket 850 kr)

Pris: 1 x 1 450 kr (akupunktur och kognitiv beteende terapi)

Dessa alternativmedicin behandlingar, även kallade för komplementära behandlingar, kombineras med helhetssyn på både hälsa och livsstil. Allt för att stärka kroppens egna läkningsförmåga, skapa balans och harmoni både fysiskt och psykiskt, lindra stress och abstinensbevär, förebygga åldrandet samt generera energi och livsglädje.

Akupunktur

Auriculoterapi

Akupunktur & KBT

Estetisk Akupunktur

Koppning

Regndroppsteknik

Välkommen Att Boka Behandling

Lider du av smärta eller obalanser i kropp och själ och vill stärka eller påskynda kroppens egna läkningsförmåga? Eller du kanske vill ta hand om dig i förebyggande syfte, minska stress och sömnstörningar samt förebygga åldrandet, är du varmt välkommen att boka behandlingar.

Besöksadress

Meridia holistisk terapi
Allfargatan 16 (under biblioteket)
385 31 Torsås