Immunförsvar

När immunförsvaret är svag kan förkylningsvirus penetrera djupare in i kroppen och orsaka svårare tillstånd som till exempel lung- eller urinvägsinflammation. Enklare sagt viruset kan få fäste där du är som svagast.
 

Stärk Din Immunförsvar

Har du varit förkyld längre än en vecka och börjat fundera om du hade kunnat göra något annorlunda för att undvika den eller att förkorta den? Eller du kanske har återhämtat dig från förkylningen men känner dig svag, frysen och trött, är känslig mot vind och kyla? Det är ett tydligt tecken på att din immunitet behöver stärkas. Annars finns det risk att ett virus kan penetrera djupare in i kroppen utan att du kommer änns märka det och orsaka allvarliga sjukdomar på djupare plan där du är som svagast.

Traditionell kinesisk medicin (TKM) har många beprövade tekniker som stärker immunitet och skyddar mot förkylningar och influensa.

Pris: 1 x 350 kr (auriculoterapi med magnetkulor)

Pris: 1 x 600 kr (akupunktur | första besöket 850 kr)

Återhämtning Från Kemoterapi / Cytostatica

Kemoterapi ges för att bota cancer eller för att bromsa upp sjukdomsförloppet. Det ges för att döda cancercellerna, men även friska celler påverkas. Kemoterapi påverkar inte enbart cancerceller utan skadar även de normala, friska celler såsom blodcellerna i benmärgen eller cellerna i munnen, magen, huden, håret och reproduktionsorganen. När kemoterapi skadar normala celler orsakar det biverkningar som tenderar att förbättras gradvis när behandlingen slutar och de normala, friska cellerna återhämtar sig.

Ibland orsakar kemoterapi långvariga biverkningar som inte försvinner. Illamånde och kräkningar, men även trötthet och energibrist som inte kan övervinnas med sömn och vila är de vanligaste biverkningar av kemoterapi. Du kan känna dig trött i veckor eller månader efter att en behandlingscykel har avslutats. Det är många som efter tunga och starka behandlingar med cytostatika, cellgifter, har ett försvagat eller helt utslaget immunförsvar. Att få in resistenta bakterier i det läget kan vara fatalt, något som du i värsta fall inte överlever.

Traditionell kinesisk medicin (TKM) är en säker terapi som kan hjälpa mot de vanligaste biverkningar som illamående, kräkningar och trötthet. Det kan påkynda återhämtningen från behandlingar med cytostatika, cellgifter, och stärka ditt immunförsvar. Akupunktur kan kombineras med kognitiv beteende terapi (KBT) som är en mycket effektiv behandlingsmetod som kan hjälpa höja livskvaliteten.

Pris: 1 x 600 kr (akupunktur | första besöket 850 kr)

Pris: 1 x 1 450 kr (akupunktur och kognitiv beteende terapi)

Dessa alternativmedicin behandlingar, även kallade för komplementära behandlingar, kombineras med helhetssyn på både hälsa och livsstil. Allt för att stärka kroppens egna läkningsförmåga, skapa balans och harmoni både fysiskt och psykiskt, lindra stress och abstinensbevär, förebygga åldrandet samt generera energi och livsglädje.

Akupunktur

Auriculoterapi

Akupunktur & KBT

Estetisk Akupunktur

Koppning

Regndroppsteknik

Välkommen Att Boka Behandling

Lider du av smärta eller obalanser i kropp och själ och vill stärka eller påskynda kroppens egna läkningsförmåga? Eller du kanske vill ta hand om dig i förebyggande syfte, minska stress och sömnstörningar samt förebygga åldrandet, är du varmt välkommen att boka behandlingar.

Besöksadress

Meridia holistisk terapi
Allfargatan 16 (under biblioteket)
385 31 Torsås