Intim

Ett växande antal människor vänder sig hit för att få hjälp med sina besvär, för att behandla grundorsaken till problemet och inte symptomen i sig.
 

Gynekologi / Mensvärk

Akupunktur är en idealisk behandlingsform för en mängd gynekologiska störningar som kan uppstå under menstruationscykeln. Många kvinnor har problem med mensvärk och lever med det som om det var en normal fenomen. Enligt traditionell kinesisk medicin (TKM) även en mild mensvärk tyder på en obalans i kroppen. Symtom som ömma bröst, PMS, huvudvärk, mellanblödningar, kraftig blödning eller knappa perioder ska ej förrekomma hos en kvinna som är i harmoni.

Inom traditionell kinesisk medicin (TKM) ställer man diagnos på ett helt annat sätt än att bara konstatera att man har mensvärk.

Pris: 1 x 350 kr (auriculoterapi med magnetkulor)

Pris: 1 x 600 kr (öronakupunktur)

Pris: 1 x 600 kr (akupunktur | första besöket 850 kr)

Infertilitet / Ofrivillig Barnlöshet

Har du och din partner kämpat länge att få till en befruktning? Oroa er inte, ni är inte ensamma och så finns det behandling som kan hjälpa er. Ofrivilligt barnlöshet ligger cirka hälften av fallen hos kvinnan och hälften av fallen hos män. För att öka fertilitet hos män erbjuder skolmedicinen inget direkt hjälp utan är det vanligt att kvinnan utsätts för hormonbehandling. I vissa fall erbjuds kvinnan spermiedonationer. 

Behandlingen med traditionell kinesisk medicin (TKM) kan öka spermierörlighet och mängd, samt hjälpa med andra problem som kan orsaka infertiliteten som till exempel hög stress, depression eller sömnlöshet. Akupunktur hjälper ditt hormonsystem att återhämtas och regleras så att din kropp blir friskare och starkare.

Den österländska läkekonsten väljer att se hela människan och söker efter anledningen till problemet. Infertilitets behandling inom treaditionell kinesisk medicin (TKM) syftar till att stärka och balansera din hälsa. Behandlingen reglerar orsaker till problemet som kan ta en längre behandlingstid och därför kan vara tålmodskrävande.

Pris: 1 x 600 kr (akupunktur | första besöket 850 kr)

Efter Förlossningen

När din kropp inte har återställt sig efter förlossningen inom rimlig tid befinner du dig halvvägs mellan hälsa och sjukdom. Detta kan till exempel visa sig som ständig trötthet eller som att det blir svårt att gå ner i vikt. Sådana symtom är tecken på att kroppen inte längre fungerar optimalt, att den har tappat sina krafter och ämnesomsättningen fungerar inte som den ska. För en del kvinnor utvecklas nedstämdheten till en depression, så kallad förlossningsdepression.

Att utsätta sig för olika bantningsprogram för att gå ner i vikt är ingen lösning. Det kan till och med försämra tillståndet (eftersom du har redan förlurat energi), med konsekvenser för din fortsatta hälsa. Akupunktur enligt (TKM) och örter kan hjälpa dig med återhämtningen. Ju tidigare du får behandling desto snabbare får du resultat.

Pris: 1 x 600 kr (akupunktur | första besöket 850 kr)

Livmoderframfall / Hemorrojder

Har du drabbats av livmoderframfall (livmodern sjunker) så att livmodertappen närmar sig slidöppningen eller i svårare fall når till, eller utanför, slidöppningen. Ibland kan livmoderframfall vara förenat med att främre slidväggen och urinblåsan och bakre slidväggen och ändtarmen buktar ner. Andra symtom som oregelbundna mens med kraftiga blödningar (mellanblödningar) samt vätskeansamlingar, svullnader brukar också finnas med i bilden.

Enligt traditionell kinesisk medicin (TKM) är det tecken på försvagat mjälte som kan stärkas med hjälp av örter och akupunktur.

Pris: 1 x 600 kr (akupunktur | första besöket 850 kr)

Impotens / Orgasmproblem

Det är många kvinnorna som har aldrig haft en orgasm, varken med en partner eller under onani. Erektionsproblem (impotens) har blivit väldigt vanligt även hos män och särskilt hos män över 40 år. Det är många män som har erektionsproblem då och då, men vissa män har så kallad erektil dysfunktion (ED), det är när det är svårt att få eller hålla en erektion som är tillräckligt fast under samlag. (ED) kan vara en biverkning av läkemedel mot till exempel högt blodtryck, depression, ångest, halsbränna, allergier, smärta,  kramper och cancer.

Om läkemedel är en orsak till erektionsproblem (impotens) och orgasmproblem, konsultera med din läkare först och fråga om det går att ändra den dos du tar eller byta ut till ett annat läkemedel.

Folk väljer idag alltmer allternativmedicin förre hormonbehandling. Akupunktur är en alternativ behandlingsform som har använts i många tusen år och har påvisat effektiva resultat vid behandling av olika obalanser.

Pris: 1 x 600 kr (akupunktur | första besöket 850 kr)

Sexlust / Låg Libido

Du är inte ensam som lider av låg sexlust, som också kallas för hyposexualitet. Alla kan drabbas av en låg libido (sexuell dysfunktion) under vissa perioder av livet. Detta kan ha sin grund i faktorer som stress, utmattning, känslomässiga förändringar, hälsoproblem mm. Traditionell kinesisk medicin (TKM) har en lång historia av att vara en effektiv metod för minskad sexlust och andra sexuella problem, såsom erektil dysfunktion (ED) hos män, infertilitet och vaginal torrhet hos kvinnor. 

Eftersom akupunktur behandlar hela kroppen (återställer balansen) är det mycket effektivt att behandla alla orsaker till minskad libido. Enligt (TKM) är låg libido ett resultat av en obalans i de tre kroppens viktigaste organ: njurar, hjärtat och lungor. Låg libido uppstår ofta när energinivåerna har försämrats i dessa organ men som med hjälp av akupunktur och örter kan återställas och öka naturligtvis en persons vitalitet.

Här finns det även möjlighet att kombinera akupunktur med kognitiv beteende terapi i en och samma behandling. Kognitiv beteende terapi riktas in mot att identifiera och påverka faktorer som bidrar till sexuell dysfunktion, som olämpliga tankar, orimliga förväntningar, beteenden som minskar partnerns intresse och tillit (respektlöst beteende eller oärlighet), otillräcklig erotisk stimulering och otillräcklig fysisk stimulering på andra ställen på kroppen. Kognitiv beteende terapi har som mål att öka parets känslomässiga närhet och kommunikation, samt att öka den erotiska stimuleringen.

Pris: 1 x 600 kr (akupunktur | första besöket 850 kr) 

Pris: 1 x 1 459 kr (akupunktur och kognitiv beteende terapi) 

Dessa alternativmedicin behandlingar, även kallade för komplementära behandlingar, kombineras med helhetssyn på både hälsa och livsstil. Allt för att stärka kroppens egna läkningsförmåga, skapa balans och harmoni både fysiskt och psykiskt, lindra stress och abstinensbevär, förebygga åldrandet samt generera energi och livsglädje.

Akupunktur

Auriculoterapi

Akupunktur & KBT

Estetisk Akupunktur

Koppning

Regndroppsteknik

Välkommen Att Boka Behandling

Lider du av smärta eller obalanser i kropp och själ och vill stärka eller påskynda kroppens egna läkningsförmåga? Eller du kanske vill ta hand om dig i förebyggande syfte, minska stress och sömnstörningar samt förebygga åldrandet, är du varmt välkommen att boka behandlingar.

Besöksadress

Meridia holistisk terapi
Allfargatan 16 (under biblioteket)
385 31 Torsås