Koppning & Bindvävsmassage

Koppning är en av de äldsta metoderna inom Traditionell Kinesisk Medicin (TKM) och används till allt från att lindra smärta, inflammation och spänningar till avslappnande koppingmassage och olika skönhetsbehandlingar.

Med hjälp av koppning skapas ett undertryck som främjar lymf- och blodcirkulationen som ökar blodgenomströmningen, som kan liknas med en djup bindvävsmassage.

Vilka Fördelar?

Om bortförseln av gifter och slaggprodukter inte fungerar väl, samlas de i bindväven och orsakar smärta. Koppning är en djupgående metod som rensar kroppen från slaggprodukter, aktiverar lymfcirkulationen och stärker immunförsvaret.
 

Hur Fungerar Det?

Enligt Traditionell Kinesisk Medicin (TKM) går de 14 huvudmeridianerna genom kroppen. Meridianer är banor i vilka kroppens livsenergi (Qi) flödar. Längs meridianerna finns punkter som är direkt länkade till våra inre organ. Genom att stimulera specifika punkter med olika metoder, i detta fall koppning, kan vi påverka cirkulationen av Qi och blod till ett specifikt organ.

Koppning används som en alternativ behandling eller som ett komplement till akupunktur som ökar cirkulation av Qi och blod i musklerna (skingrar stagnationer), vilket har påtaglig effekt på stela muskler, smärta och värk. Koppning ökar lymfflödet, medför att cellernas avfallsprodukter på ett effektivt sätt kan avlägsnas från bindväven. Vidare kan man med koppning vid olika typer av skador öka flödet av både Qi, blod och lymfa lokalt och därmed påskynda läkning. Man kan även använda koppning för att utföra ansiktsbehandlingar eller reducera celluliter.
 

Bindvävsmassage

En djup bindvävsmassage med koppor för avkoppling och välbefinnande, smärtlindring och bättre cirkulation av kroppsvätskor.

När bortförseln av gifter och slaggprodukter inte fungerar väl, samlas de i bindväven och orsakar smärta. En djupgående bindvävsmassage rensar kroppen från slaggprodukter, aktiverar lymfcirkulationen och stärker immunförsvaret.
 

Biverkningar

Koppning kan leda till märken som liknar blåmärken.

Undvik koppning vid hjärtproblem, högt blodtryck, diabetes, graviditet, vid användning av blodförtunnande läkemedel eller stroke.

Möjliga Effekter

• Huden blir mjuk och slät
• Ärrbildning, bristningar, celluliter jämnas ut
• Fettvalkar reduceras

Hälsofrämjande

• Förbättrar flödet i lymfsystemet och blodsystemet
• Mjukar upp bindväv och muskler
• Lindrar eller tar bort smärta i muskler och leder
• Syresätter huden och ökar blodgenomströmningen i hela kroppen
• Rensar ut överskottsvätska och slaggprodukter

Välkommen Att Boka Behandling

Lider du av smärta eller obalanser i kropp och själ och vill stärka eller påskynda kroppens egna läkningsförmåga? Eller du kanske vill ta hand om dig i förebyggande syfte, minska stress och sömnstörningar samt förebygga åldrandet, är du varmt välkommen att boka behandlingar.

Besöksadress

Meridia holistisk terapi
Allfargatan 16 (under biblioteket)
385 31 Torsås