Mobil header

Massage.

För många finns det inget härligare än att unna sig en massage. Massagen lindrar trötta och spända muskler och motverkar stress och ger en härlig avslappnande känsla som vi alla behöver.

Metod:

► Klassisk massage.
► Koppningsmassage.
► Regndroppsmassage.
► Cellulitmassage.

Massage

Pausa & bara ta emot...

Massage är en mycket effektiv behandlingsmetod som verkar avslappnande och lugnande för både kropp och själ. Den är läkande och förebyggande, och kan användas som behandlingsform i många olika sammanhang.

Varför massage är bra?

Massage har tre syften - den ökar ditt välmående, den är förebyggande och den är behandlande.

Massage för välmående är lättare massage med fokus på beröring och allmän avslappning som resultat. Förebyggande massage innebär att musklerna, genom att hållas smidiga, får en bra blodgenomströmning och därmed syresättning. Behandlande massage syftar till att komma tillrätta med olika besvär genom att massagen löser upp spänningar i musklerna.

Massage ses generellt som ett komplement till integrerad medicin. Det erbjuds allt mer som behandlingssätt för en rad olika tillstånd och situationer. Genom att regelbundet ta en massage får du ta del av all nytta och du kommer märka hur du börjar må bättre.

Fördelarna:

► Öppnar upp flöde i kroppen.
► Verkar avslappnande.
► Verkar avgiftande.
► Motverkar stress.
► Ger dig ny energi.
► Påskyndar läkning.
► Stärker immunförsvar.
► Ökar blodcirkulation.
► Ökar lymfcirkulation.
► Lättar på muskelspänningar.
► Lättar på träningsvärk.
► Förbättrar rörelseförmåga.
► Ökar din kroppskännedom.
► Ökar hormonet 
oxytocin.

Klassisk massage

Klassisk massage.

Genom att bearbeta muskler, hud och bindväv med en djupgående massage mjukar man upp och motverkar spänningar och smärttillstånd i kroppen, ökar cirkulationen av blod och lymfa samt ökar utsöndring av vätska och slaggprodukter i kroppen. Det har en positiv effekt på vårt immunförsvar och vårt allmänna välbefinnande. Regelbunden massage motverkar trötthet och smärta i hela kroppen och bidrar till att du känner dig lugnare, mjukare och mer rörlig.

Koppningsmassage

Koppningsmassage.

En mycket effektiv behandling som har sitt ursprung i traditionell kinesisk medicin. Med hjälp av sugkoppor skapas ett undertryck som påverkar bindväven i muskler och underhud. Koppan sedan glider med hjälp av olja över huden och drar samtidigt upp huden vilket främjar cirkulationen av blod, lymfa och vävnadsvätskor. Den har även en gynnsam effekt som detoxmetod och lymfdränage och kan med fördel kombineras med klassisk massage.

Regndroppsmassage

Regndroppsmassage.

En välgörande behandling med terapeutiska eteriska oljor som balanserar kroppen genom dess avslappnande och milda tekniker. Regndroppsmassage är även utrensande och välgörande för rygg, nervsystem och immunförsvar. De terapeutiska oljorna har en stärkande effekt och hjälper kroppen att bekämpa oönskade bakterier, inflammationer och virus, men även verkar på känslocentrum i hjärnan via doft sinnet och kan hjälpa läka emotionella besvär och effekterna av stress.

Cellulitmassage

Cellulitmassage.

Cellulitmassage är en bindvävsmassage som verkar kraftfullt på hudens djupare lager. Djupgående massage kombineras med infraröd värme (IR-värme) som värmer upp kroppen inifrån och ut mer effektivt än vanlig värme. IR-värmen liknar den som solen avger utan de ultravioletta strålarna och är det mest skonsamma och läkande för din kropp. Den infraröda värmen tränger in ca 3 ggr så djupt i kroppen än vanlig värme. Behandlingen är riktad för låren, höft eller ländrygg.

Beröring och närhet är bokstavligen livsviktigt.

Vi behöver beröring i alla stadier av vårt liv. Decenniers forskning inom området har dokumenterat positiva fysiologiska och psykologiska effekter av massage. Det har visat att vid utebliven eller för lite beröring påverkas vårt immunsystem i negativ riktning. Att massage påverkar det autonoma nervsystemet, att hormoner som ger lugn frigörs, blodcirkulationen ökar och musklernas spänning minskar.

Efter massagebehandlingen.

För bästa effekt av en massagebehandling är mitt generella råd att du efteråt helst ska ta det lugnt och vila. Du får gärna stanna kvar en stund efter massagebehandlingen på mottagningen och vila i soffan med en gott kopp té till en avkopplande bakrundsmusik.

Massage

Vi erbjuder effektiv hjälp vid...

Vi erbjuder effektiv hjälp vid stressrelaterad psykisk ohälsa, utan kemiska preparat och negativa biverkningar. Vi kombinerar kognitiv beteende terapi (KBT) och traditionell kinesisk medicin (TKM) i en och samma behandling.

Depression, ångest, stress, panikattack, rädsla, ilska, aggression, missbruk

Friskvård.

Många arbetsgivare ger bidrag till friskvård. Massage kan ses som friskvård enligt Skatteverket och du kan få ersättning från arbetsgivaren.

Boka behandling.

Boka behandling med hjälp av kontaktformuläret. Jag svarar oftast inom 48 timmar via e-post eller telefon.


Meridia holistisk terapi

Telefon: 0707 28 07 01
Adress: Allfargatan 16,
385 31 Torsås

Navigering.

Prenumerera nyhetsbrev.

Få gratis nyhetsbrev med kampanjerbjudanden, evenemang eller rabattkod.