Stress & Ångest

God psykisk hälsa är en förutsättning för ett fungerande vardagsliv, god livskvalitet och balans i livet. 
 

Stress / Ångest

I det moderna livet har stress och ångest blivit en av de största plågor. Effekterna av stress kan orsaka bland annat matsmältningsbesvär, menstruationsproblem, försvagat immunförsvar, håravfall och mycket mer. Det är en av de vanligaste problemen människor söker hjälp för i dag. När en person är i ett tillstånd av stress, signalerar hjärna att aktivera och släppa peptider och proteiner såsom kortikotropinfrisättande hormon (CRH) som i sin tur producerar andra hormoner som kortisol och noradrenalin som ökar ångesten.

Öronakupunktur är en effektiv metod som hjälper att slappna av, lugnar hjärnan och minskar frisättningen av de stressinducerande kemikalierna i kroppen. Behandlingen hjälper att koppla av och ta distans från det stressade livet, och kan ibland upplevas som om man har startat om hela systemet. Många som genomgått behandling tyckte att det var till hjälp för att bli lättad från stress och ångest.

Pris: 1 x 350 kr (auriculoterapi med magnetkulor)

Pris: 1 x 600 kr (öronakupunktur)

Återkommande Panikattacker / Panikångest

Den som lever med en generaliserad ångestsyndrom (GAD) vet att det inte bara är ångesten som är problemet. Ångest påverkar alla aspekter av livet, allt från koncentrationsförmåga, ordentlig sömn, smärta som flyttar runt i kroppen,  matsmältningsbesvär, hjärtklappningar, andningsvårigheter och ett brett spektrum av andra problem som gör det svårt att ta sig fram i livet

Akupunktur för behandling av panikångestattacker är en av de mest effektiva metoder på grung av den omedelbara verkan. Ofta, redan efter den första akupunkturbehandlingen kan patienten känna en minskning i frekvens, intensitet och varaktighet av panikattacker. Här finns det även möjlighet att kombinera akupunkturbehandlingen med kognitiv beteende terapi (KBT) som kan hjälpa dig att utveckla effektiva metoder och strategier för att hantera panikångestattacker.

Pris: 1 x 600 kr (akupunktur | första besöket 850 kr)

Pris: 1 x 1 450 kr (akupunktur och kognitiv beteende terapi)

Dessa alternativmedicin behandlingar, även kallade för komplementära behandlingar, kombineras med helhetssyn på både hälsa och livsstil. Allt för att stärka kroppens egna läkningsförmåga, skapa balans och harmoni både fysiskt och psykiskt, lindra stress och abstinensbevär, förebygga åldrandet samt generera energi och livsglädje.

Akupunktur

Auriculoterapi

Akupunktur & KBT

Estetisk Akupunktur

Koppning

Regndroppsteknik

Välkommen Att Boka Behandling

Lider du av smärta eller obalanser i kropp och själ och vill stärka eller påskynda kroppens egna läkningsförmåga? Eller du kanske vill ta hand om dig i förebyggande syfte, minska stress och sömnstörningar samt förebygga åldrandet, är du varmt välkommen att boka behandlingar.

Besöksadress

Meridia holistisk terapi
Allfargatan 16 (under biblioteket)
385 31 Torsås