Mobil header

Traditionell kinesisk medicin.

Traditionell kinesisk medicin (TKM) är en beprövad alternativmedicin som hjälper till att skapa balans i livet. Modern västerländsk forskning visar att traditionell kinesisk medicin ger god effekt och många upptäcker att de kan få hjälp för problem som västerländsk medicin inte rår på.

Metod:

► Akupunktur / akupressur.
► Auriculoterapi / öronakupunktur.
► Moxibustion / IR-värme.
► Eld koppning / blodkoppning.
► Gua Sha.
► Massage.
► Medicinsk Qigong.
► Örter.

Traditionell kinesisk medicin

Människan som en holistisk enhet av kropp, sinne och själ.

Traditionell kinesisk medicin är en holistisk medicin som har utvecklats från observation och erfarenhet under de senaste tusen åren. Det ser människan som en enhet av kropp och själ som interagerar med och påverkas av omgivningen. Följaktligen är sjukdom inget annat än disharmoni - en fysisk och mental obalans. Traditionell kinesisk medicin är utformad för att återställa balansen hos människor såväl som mellan människor och omgivningen.

Vad kan behandlas med akupunktur?

Traditionell kinesisk medicin används både i förebyggande syfte och i behandling av kroniska sjukdomar och vid symtom på ohälsa.

Det är en av världens äldsta och mest omfattande läkekonster som behandlar en mängd problem och sjukdomar. Ursprunglig akupunktur enligt traditionell kinesisk medicin skall inte förväxlas med sensorisk stimulering utförd bland annat av sjukgymnast inom landstinget, företrädesvis på smärtpatienter med en mindre mängd punkter och enbart från en västerländsk diagnos.

En behandling enligt traditionell kinesisk medicin baseras på ett östasiatiskt sätt att observera helheten av patienten. Dessutom används tungans utseende som en del av diagnostiseringen, i kombination med diagnos av ansiktet och pulsarna som också reflekterar de inre organen med sina funktioner.

Problemområden:

► Känslomässiga störningar.
► Neurologiska störningar.
► Cirkulationsstörningar.
► Matsmältningsbesvär.
► Kvinnorelaterade besvär.
► Muskuloskeletala störningar.
► Övriga besvär.

Känslomässiga & neurologiska störningar

Känslomässiga & neurologiska störningar.

Traditionell kinesisk medicin kan vara väldigt effektiv vid behandling av neurologiska tillstånd såsom migrän, yrsel, emotionell instabilitet, vid återhämtning efter stroke och många andra neurologiska tillstånd.

Cirkulationsstörningar & matsmältningsbesvär

Cirkulationsstörningar & matsmältningsbesvär.

Traditionell kinesisk medicin kan vara effektiv vid behandling av cirkulationsstörningar, hypertoni (högt blodtryck), IBS mage (Irritable Bowel Syndrome), sura uppstötningar, illamående och mycket mer.

Kvinnorelaterade besvär

Kvinnorelaterade besvär.

Traditionell kinesisk medicin har från urminnes tid tagit bra hand om kvinnohälsan och behandlat allt från gynekologiska och fertilitetsproblem. Allt från att reglera menscykeln och öka fertiliteten till att lindra symtomen när kvinnor övergå i klimakteriet.

Muskuloskeletala störningar

Muskuloskeletala störningar.

Behandling av inflammation i senor och ömhet i muskler, muskelspänningar, ischiassmärta eller ledrelaterade sjukdomar som reumatoid artrit och karpaltunnelsyndrom, eller ofullständig benbildning.

Övriga besvär

Övriga besvär.

Ofta kan tillstånd som inte svarar på västerländska behandlingar behandlas effektivt med akupunktur och kinesisk medicin. Dessa inkluderar nedsatt immunförsvar, astma, allergier, infertilitet, störd ämnesomsättning, sömnstörningar, hudsjukdomar och mycket mer.

Kroppen är inte bara en maskin...

Kroppen är inte bara en maskin där man kan trycka på en knapp och så är allting bra igen. För att bli genuint frisk måste man tillåta processen att ta tid, så att förändringen blir varaktig och bestående. Ofta de flesta akuta symptomen för en del människor lindras kraftigt redan efter första besöket, men för en del kan flera behandlingar behövas innan det märks någon skillnad.

Hur många behandlingar behövs det?

Akupunktur är inte en snabbverkande form av terapi även om en behandling kan ge omedelbar förbättring. Vid akuta problem kan det räcka med ett få antal akupunkturbehandlingar, vid kroniska besvär krävs det ofta en serie av behandlingar. Akupunktur går till roten av problemet och stärker kroppen långsiktigt. Är grundorsaken till problemet mångårig, kan det ta tid för kroppen att bygga upp sig igen.

Traditionell kinesisk medicin

Vi erbjuder effektiv hjälp vid...

Vi erbjuder effektiv hjälp vid stressrelaterad psykisk ohälsa, utan kemiska preparat och negativa biverkningar. Vi kombinerar kognitiv beteende terapi (KBT) och traditionell kinesisk medicin (TKM) i en och samma behandling.

Depression, ångest, stress, panikattack, rädsla, ilska, aggression, missbruk

Friskvård.

Många arbetsgivare ger bidrag till friskvård. Akupunkturbehandling kan ses som friskvård enligt Skatteverket och du kan få ersättning från arbetsgivaren.

Boka behandling.

Boka behandling med hjälp av kontaktformuläret. Jag svarar oftast inom 48 timmar via e-post eller telefon.


Meridia holistisk terapi

Telefon: 0707 28 07 01
Adress: Allfargatan 16,
385 31 Torsås

Navigering.

Prenumerera nyhetsbrev.

Få gratis nyhetsbrev med kampanjerbjudanden, evenemang eller rabattkod.