Logo (3)

Traditionell kinesisk medicin

Akupunktur & moxibustion

Akupunktur och moxibustion är en behandlingsmetod som har sitt ursprung i den traditionella kinesiska medicinen och är en verkningsfull, kostnadseffektiv och säker terapi. Antalet sjukdomar som kan behandlas med akupunktur är synnerligen stort, särskilt kroniska sjukdomar.
 

På grund av Covid-19 kommer jag endast ha öppet under tisdagar och torsdagar kl. 15:00 - 19:00 de kommande veckorna.

Jag tar inte emot klienter med förkylningssymtom eller där någon nära person uppvisat symtom. Jag ber alla patienter som har en inbokat tid och som har symtom eller där någon nära person uppvisat symtom, kontakta mig snarast möjligt för avbokning - därefter ska man vara symtomfri i minst två veckor för återbesök. Jag debiterar inte avbokningsavgifter för närvarande.
Jag rengör och / eller desinfektera ytor efter varje avslutad behandling.

Vad kan behandlas med akupunktur?

Kinesisk medicin är en av världens äldsta och mest omfattande läkekonster som behandlar en mängd problem och sjukdomar såsom rygg-, nack-, och ledproblem, depressioner, ångest, stress, utmattningssyndrom, synproblem, migrän och kronisk huvudvärk, koncentrationssvårigheter, sömnproblem, matsmältningsbesvär, diarré och förstoppning, eksem, akne, psoriasis, menstruationsproblem, PMS, hormonell obalans, låg libido, barnlöshet, övergångsbesvär, reumatiska problem, förkylning och bihåleinflammation, tobak och snussavvänjning, tinitus, samt en rad andra sjukdomar.

Ursprunglig akupunktur enligt traditionell kinesisk medicin skall inte förväxlas med sensorisk stimulering utförd bland annat av sjukgymnast inom landstinget, företrädesvis på smärtpatienter med en mindre mängd punkter och enbart från en västerländsk diagnos.

En behandling enligt traditionell kinesisk medicin baseras på ett östasiatiskt sätt att observera helheten av patienten. Dessutom används tungans utseende som en del av diagnostiseringen, i kombination med diagnos av ansiktet och pulsarna som också reflekterar de inre organen med sina funktioner.
 

Hur många behandlingar behövs det?

Akupunktur är inte en snabbverkande form av terapi även om en behandling kan ge omedelbar förbättring. Vid akuta problem kan det räcka med ett få antal akupunkturbehandlingar, vid kroniska besvär krävs det ofta en serie av behandlingar.

Akupunktur går till roten av problemet och stärker kroppen långsiktigt. Är grundorsaken till problemet mångårig så kan det ta tid för kroppen att bygga upp sig igen.
 

Efter behandlingen

Efter behandlingen kan man ha en lugn, avslappnad känsla. Ibland blir man trött. Oftast känner man förbättring av sina besvär direkt. Svaga patienter kan känna mycket i kroppen, men det varierar från person till person.

För att få bättre resultat skall man inte röka, äta eller dricka inom en timme efter behandlingen. Gör inte fysiskt ansträngande aktiviteter och skydda de delar som fått nålar i fyra timmar efter behandlingen. Ät och drick inte vin, chili eller kallt under några dagar. Enligt svensk lag får man inte ge blod på 6 månader efter en akupunkturbehandling.
 

Olika metoder används

Under en behandling kan olika metoder användas:

  • Traditionell akupunktur (med mycket tunna, sterila engångsnålar)
  • Moxibustion (värmebehandling)
  • Öronakupunktur
  • NADA (en form av öronakupunktur)
  • Koppning (glaskoppar som genom undertryck fästes på kroppen)
  • Gua Sha (skrapmassage för att öka cirkulation och öppna ytan)
  • Massage
Efter behandlingen kan du få (efter de behov som uppkommer) personlig coachning, råd kring livsstilsförändringar, kostrådgivning eller Qigong övningar.
 

Gratis konsultation

Akupunkturbehandlingar är individuella, en person åt gången vilket sätter dig i fokus under hela behandlingen.

Akupunktur går till roten av problemet och stärker kroppen långsiktigt. Är grundorsaken till problemet mångårig så kan det ta tid för kroppen att bygga upp sig igen.
 

Boka en behandling

Boka akupunkturbehandling med hjälp av kontaktformuläret. Jag svarar oftast inom 48 timmar via e-post eller telefon.


Friskvård

Många arbetsgivare ger bidrag till friskvård. Akupunkturbehandling kan ses som friskvård enligt Skatteverket och du kan få ersättning från arbetsgivaren.
 

Prenumerera nyhetsbrev

Få gratis nyhetsbrev med kampanjerbjudanden, evenemang eller rabattkod.

Meridia Holistisk Terapi

Telefon: 0707 28 07 01
Adress: Allfargatan 16, 385 31 Torsås