Värk

Akupunktur är välkännd för smärtlindring och har använts i årtusenden i Asien för att bota olika sjukdomar som oftast ligger till grund för smärta.
 

Huvudvärk / Migrän

Emotionell stress är en välkänd trigger för migrän som kan börja som en tråkig huvudvärk och utvecklas till en bankande smärta på en sida av huvudet, ofta med illamående och kräkningar. Människor som lever under mycket stress tenderar att ha obalanserade autonoma nervsystem, där den parasympatiska grenen (avslappnad tillstånd) hämmas och den sympatiska grenen (stressat tillstånd) aktiveras. Denna typ av obalans kan vara knuten till andra hälsotillstånd såsom hjärtsjukdomar, sömnlöshet, hypertoni eller premenstruellt syndrom.

Akupunktur kan hjälpa att förebygga migrän genom att aktivera det parasympatiska nervsystemet och minska muskelspänningar. Traditionell kinesisk medicin (TKM) har en effektiv, filosofiskt baserad ram för huvudvärkets etiologi, patofysiologi, diagnos och behandling. Specifikt har akupunktur använts för att behandla huvudvärk i tusentals år.
Den största fördelen med akupunktur jämfört med västerländsk medicin är att den nästan inte gör någon skada. Till skillnad från syntetiska läkemedel har akupunktur praktiskt taget inga biverkningar, och procedurerna för behandling av huvudvärk är mycket mindre invasiva.

Pris: 1 x 350 kr (auriculoterapi med magnetkulor)

Pris: 1 x 600 kr (öronakupunktur)

Pris: 1 x 600 kr (akupunktur | första besöket 850 kr)

Värk I Kroppen / Fibromialgi / Ledgångsreumatism

Värk i kroppen kan bero på olika saker. Det kan handla om överbelastning eller överansträngning av muskler vid hård fysisk arbete eller träning, eller en infektion i kroppen som ger feber och muskelvärk. Det kan även bero på den psykiska tillståndet som stress och depression. Andra sjukdomar som till exempel fibromialgi, kan ge kronisk värk var som helst i kroppen, vanligast i nacke, axlar och nedre delen av ryggen. Ledgångsreumatism kan orsaka värk i kroppen då lederna blir inflammerade och svullna.

Traditionell kinesisk medicin (TKM) är välkännd för smärtlindring och har använts i årtusenden för att bota olika sjukdomar, obalanser i kroppen som oftast ligger till grund för smärta.

Pris: 1 x 350 kr (auriculoterapi med magnetkulor)

Pris: 1 x 600 kr (öronakupunktur)

Pris: 1 x 600 kr (akupunktur | första besöket 850 kr)

Trauma / Skada

En traum kan drabba alla oavsett ålder och kön i form av trafikolyckor, fall, andra olyckor och våldsbrott. Trauman drabbar inte bara dig utan okså dina närstående anhöriga och medför också stora kostnader på grund av sjukskrivningsdagar. Akupunktur är en oerhört kraftig läkekonst som kan påskynda läkningen, lindra smärta och spänningar, återuppliva en känsla av välbefinnande samt hjälpa släppa rädslan och inse att nödsituationen är över.

Traditionell kinesisk akupunktur skiljer sig från akupunktur du kan få inom den svenska sjukvården (en föränklad variant som genom närvstimulering påverkar just smärtlindring). 

Pris: 1 x 350 kr (auriculoterapi med magnetkulor)

Pris: 1 x 600 kr (öronakupunktur)

Pris: 1 x 600 kr (akupunktur | första besöket 850 kr)

Dessa alternativmedicin behandlingar, även kallade för komplementära behandlingar, kombineras med helhetssyn på både hälsa och livsstil. Allt för att stärka kroppens egna läkningsförmåga, skapa balans och harmoni både fysiskt och psykiskt, lindra stress och abstinensbevär, förebygga åldrandet samt generera energi och livsglädje.

Akupunktur

Auriculoterapi

Akupunktur & KBT

Estetisk Akupunktur

Koppning

Regndroppsteknik

Välkommen Att Boka Behandling

Lider du av smärta eller obalanser i kropp och själ och vill stärka eller påskynda kroppens egna läkningsförmåga? Eller du kanske vill ta hand om dig i förebyggande syfte, minska stress och sömnstörningar samt förebygga åldrandet, är du varmt välkommen att boka behandlingar.

Besöksadress

Meridia holistisk terapi
Allfargatan 16 (under biblioteket)
385 31 Torsås