Frågor & Svar

En samling på de vanligaste frågorna med tillhörande svar. Har du andra frågor tveka inte kontakta mig med hjälp av kotaktformulär.
 

 • Förväntningar vid första besöket
 • Att tänka på inför och efter behandlingen
 • Vid och efter behandlingen
 • Antal behandlingar
 • Besvären kommer tillbaka
 • Typ av nålar
 • Typ av eteriska oljor
 • Nålrädd

Vad kan jag förvänta mig vid första besöket?

Jag kommer att be dig fylla i en omfattande sjukdomshistoria och vi kommer att ha en djupgående diskussion om hälsotillståndet. Frågorna är emellertid sammanlänkade och svaren ger värdefull input i den diagnostiska processen. Jag kommer undersöka din tunga och känna på puls. Därför det är viktigt att tungan inte skrapas inför besöket. 

Därefter kommer jag fokusera på att behandla ditt besvär. Om du har värk känner du oftast förbättring direkt. De flesta kan känna en förbättring inom tre behandlingar. Efter det kommer jag försöka balansera och förbättra funktionen hos dina inre organ. Då kommer du att kunna märka av en förbättring i hela kroppen.

Det är mycket få patienter som tycker att de inte har fått nytta efter tre behandlingar. Vilket betyder att fler behandlingar behövs eller att jag inte kan behandla dem. I sådana fall är det bättre att söka annan vård för behandling.
 

Vad bör jag tänka på inför och efter behandling?

Akupunktur
Du bör inte komma till behandlingen alltför hungrig och ej heller äta för mycket innan behandlingen. Det är bra om du duschar eller badar och dricker vatten innan. Undvik dricka kaffe förre och efter behandlingen. Om du hör till dem som har lätt för att svimma är det uppskattat om du meddelar detta i förväg.

För att få bättre resultat skall du inte röka, äta eller dricka inom en timme efter behandlingen. Gör inte fysiskt ansträngande aktiviteter och skydda de delar som fått nålar från vatten i fyra timmar efter behandlingen. Ät och drick inte vin, chili eller kallt under några dagar. Enligt svensk lag får man inte ge blod på 6 månader efter en akupunkturbehandling.

Regndroppsteknik
Här är det samma som vid akupunkturbehandlingen förutom det att efter behandlingen ska du dricka mycket vatten under hela dagen. Detta för att stödja reningsprocessen i kroppen.
 

Hur känns det vid och efter behandlingen?

Akupunktur
Vid stickningen kan du känna ett svagt stick. Det också finns några som inte känner något alls. När jag försöker att balansera och förbättra funktionen hos patienters inre organ, kan några känna sig bekväma och varma i nedre delen av magen, medan andra känner detta i ryggen, vissa känner energi röra i magen och livmodern medans vissa känner hur energi flödar genom kroppen. 

Efter behandlingen kan du känna en lugn, avslappnad känsla. Ibland vissa känner sig trötta men oftast känner en förbättring av sina besvär direkt. Det finns mycket få patienter som känner att symtom blir "värre" efter behandlingen, faktiskt är det inte riktigt värre. Dessa symtom är på grund av att behandlingen har öppnat energi kanal, och mer Qi och blodcirkulation kommer till drabbade område, kroppens egen healing kraft kämpar med sjukdomen, och därför drabbade område blir känsligare.

Om behandlingen har aktiverat kroppens egen läkningsförmåga, kan svagare patienter känna mycket i kroppen. Det varierar från person till person. När patientens egna reningsprocess påbörjats släpper kroppen ut avfall som har samlats. I sådan fall räkna med toalettbesök flera gånger under dagen. Det är dock inte diarre, och magen och kroppen känns bra och avslappnad. Dessa fenomen är inte dåliga. Ta det lugnt och vila!

Regndroppsteknik
Under behandlingen kan du känna lugn och avkoppling. Alla som har provat och upplevt regndroppstekniken är mycket snabba att komma på massagebänken igen och njuta, upptäcka nya fördelar med denna mest anmärkningsvärda tekniken med helande eteriska oljor.

Efter behandlingen kommer kroppen sätta igång en utrensningsprocess från gifter som kan ge olika uttryck beroende på graden av varje individs försurning och giftansamling. Utrensningsreaktioner kan vara brännande känsla på huden, hudutslag, illamående, huvudvärk, trötthet. Dessa är tillfälliga.
 

Hur många behandlingar krävs det?

Akupunktur
Jag behandlar varje person utifrån personens individuella tillstånd. För lindriga besvär kan räcka 2 - 4 behandlingar, men vid svårare sjukdomar eller om man vill balansera och förbättra inre organens funktionerna kan behövas 10 eller fler behandlingar. Jag brukar rekommendera en till två behandlingar efter att patienten har blivit symptomfri.

Det är bättre om du kommer oftare för behandling, det vill säga en gång per vecka eller två gånger i månaden. Vid Estetisk Akupunktur brukar jag rekommendera en serie på 10 - 12 behandlingar en gång och vecka, för bästa resultat. Om du sedan vill kan du underhålla resultatet genom att återkomma en till två gånger var 3 - 4 månad.

Fler regelbundna behandlingar ger ett bättre behandlingsresultat och behövs för att behålla effekten. Om du kommer oftare blir resultat snabbare och starkare. Ett exempel för en typisk behandlingsprocess där en patient har värk på ryggen och kommer för behandling en gång per vecka:

 • Behandling 1 - värken minskar eller försvinna, men efter en dag kommer värken tillbaka.
 • Behandling 2 - värken minskar eller försvinner, men efter två dagar kommer värken tillbaka.
 • Behandling 3 - värken minskar eller försvinner, men efter tre dagar kommer värken tillbaka.
 • Behandling 4 - värken minskar eller försvinner, men efter fyra dagar kommer värken tillbaka. Värken har blivit mycket minskad.
 • Behandling 5 - värken försvinner, men efter sex dagar kommer lite värk tillbaka.
 • Behandling 6 -  värken försvinner, och värken kommer inte tillbaka, effekten behålla länge.

Regndroppsteknik
Det kan räcka med en behandling för att sätta fart på utrensningsprocess från gifter, men jag brukar rekommendera 5 behandlingar (en behandling / vecka) för bästa resultat.
 

Varför besvären kommer tillbaka?

Anledningen kan vara att man har avslutat behandlingen direkt efter att besväret har försvunnit men de underliggande orsaker som skapat besväret finns dock kvar. För att undvika att få tillbaka besvären kan man få fler behandlingar som förbättrar hela kroppens balans och harmoni. Man kan också få behandling en gång i månaden eller varannan månad eller utöva Qigong för att hålla sig frisk.
 

Vilka typ av nålar används vid akupunkturbehandling?

Jag använder endast sterila engångsnålar som kastas direkt efter användning.
 

Vilka eteriska oljor används vid aromaterapi?

Jag använder endast 100% rena, terapeutiska eteriska oljor från Young Living Essential Oils.
 

Vilka alternativ finns det om jag är nålrädd?

För dig som är nålrädd, som har tendens att svimma när man ser nålar, kan speciella magnetiskakulor apliceras på akupunktur punkter som kan sitta i ett par dagar. Andra allternativ är akupressur, moxibustion, koppning eller elektrisk stimmulering med så kallad elektrisk akupunktur punktsökare.

Välkommen Att Boka Behandling

Lider du av smärta eller obalanser i kropp och själ och vill stärka eller påskynda kroppens egna läkningsförmåga? Eller du kanske vill ta hand om dig i förebyggande syfte, minska stress och sömnstörningar samt förebygga åldrandet, är du varmt välkommen att boka behandlingar.

Besöksadress

Meridia holistisk terapi
Allfargatan 16 (under biblioteket)
385 31 Torsås