Mobil header

Ba Tian Qigong.

Medicinsk Qigong Ba Tian är en urgammal kinesisk läkekonst som kan hjälpa den stressade människa att komma ner i varv.

Kursen består av:

► Ba Tian Qigong.
► Dantian andning / kultivera Qi.
► Eldandning.
► Renande andning.
► Koncentrations meditation.
► Meridian Qigong.
► Zhan Zhuang Meditation.

Vad är Qigong?

Qigong är ett urgammalt kinesiskt utövande, en konst att vårda livsenergin och få den att harmoniskt cirkulera genom kroppen. Qigong involverar flera olika tekniker som kombinerar ditt sinne, rörelse och andning. Det finns många beprövade fördelar med qigong. Enligt flera studier hjälper den med avslappning, prestationsförbättring och generellt välmående för människor i alla åldrar.

"Qi" betyder luft eller energi, medan "Gong" betyder arbete. Inom traditionell kinesisk kultur är Qi en energetisk princip som utgör en del av alla levande saker. Qi översätts ofta som "livsenergi", "livskraft" eller "energiflöde."

Vem kan ha nytta av denna Qigong?

Vem som helst kan ha nytta av denna Qigong. Det kommer att förbättra prestanda för idrottare, dansare, kampsportare och till och med chefen där arbetet kräver intensivt fokus och koncentration. För dessa människor kan det hjälpa till att förkorta återhämtningstid, läka muskler och fascia, öka flexibiliteten, förbättra koncentrationen, kreativiteten och mycket mer.

Användningen av Qigong som medicinsk terapi har dokumenterats så långt tillbaka som den forntida början av traditionell kinesisk medicin (TKM). Eftersom det är en metod för kinesisk medicin kan det praktiseras i samband med akupunkturbehandling.

Den traditionella teorin om medicinsk Qigong bygger på lärorna om Yin och Yang, och de fem Elementen - de interna (Zang-Fu) organen och meridianerna, Qi, blod och kroppsvätskor, och Jing (essens) och anden (Shen). När man tränar Medicinsk Qigong, tränas kroppen både internt och externt. Internt kultiveras essens, Qi och ande, medan externt kultiveras skelett, senor och hud.

Fördelarna:

► Förhindrar ledrelaterade skador.
► Lindrar migrän.
► Reglerar blodtryck.
► Stärker inre organ.
► P
åfyller njurarnas essens.
► Stärker immunförsvar.
► Påskyndar läkning.
► Minskar stress.
► Balanserar känslor.
► Reglerar andningen.
► Ökar koncentrationsförmåga.
► Ökar cirkulationen i kroppen.
► F
örbättrar sömnkvaliteten.
► Anknyter till nuet.
► Snabbare ämnesomsättning.
► Reglerar 
tarmarna.
► Reglerar menstruationscykeln.
► Lindrar PMS-besvär.
► Höger energi.
► Snabbare återhämtning efter träning.

De åtta himlarna.

Qigong finns i olika former och den du får lära dig här är Ba Tian Qigong. Ba Tian betyder ”De åtta himlarna” och fokuserar på de energiflöden som har med kroppens läkningsförmåga att göra.

Investering för livet.

Att lära sig Qigong är en investering för livet! Vem som helst kan lära sig och utöva Medicinsk Qigong Ba Tian. Det är inget svårt, rörelserna är enkla att utföra, långsamma och mjuka, alla kan göra dom.

Ba Tian Qigong

Friskvård.

Många arbetsgivare ger bidrag till friskvård. Qigong kan ses som friskvård enligt Skatteverket och du kan få ersättning från arbetsgivaren.
 

Anmäl dig till kursen.

Anmäl dig till en kurs i medicinsk qigong med hjälp av kontaktformuläret. Jag svarar oftast inom 48 timmar via e-post eller telefon.


Meridia holistisk terapi

Telefon: 0707 28 07 01
Adress: Allfargatan 16,
385 31 Torsås

Navigering.

Prenumerera nyhetsbrev.

Få gratis nyhetsbrev med kampanjerbjudanden, evenemang eller rabattkod.