Logo (3)

Medicinsk qigong

Kinesisk läkekonst

Qigong är en kinesisk flera tusen år gammal metod som har visat sig vara ett effektivt sätt för den stressade människa att komma ner i varv. Det ökar också rörlighet och motverkar spänningar med medföljande värk.
 

Vårda livsenergi

Qigong är ett urgammalt kinesiskt utövande, en konst att vårda livsenergin och få den att harmoniskt cirkulera genom kroppen. Qigong involverar flera olika tekniker som kombinerar ditt sinne, fysiska övningar och andning. Det finns många beprövade fördelar med qigong. Enligt flera studier hjälper den med avslappning, prestationsförbättring och generellt välmående för människor i alla åldrar.

Att lära sig Qigong är en investering för livet! Det är inget svårt, rörelserna är enkla att utföra, långsamma och mjuka, alla kan göra dom.
 

De åta himlarna

Qigong finns i olika former och den du får lära dig här är Ba Tian Qigong. Ba Tian betyder ”De åtta himlarna” och fokuserar på de energiflöden som har med kroppens läkningsförmåga att göra.

Vem som helst kan lära sig och utöva Medicinsk Qigong Ba Tian som minskar stress, reglerar andningen, ökar koncentrationsförmåga och cirkulation, förbättrar sömnkvaliteten, höjer din energi, balanserar dina känslor, hjälper dig att anknyta till nuet, verkar avgiftande, snabbar på läkningsprocess, lindrar migrän, reglerar blodtryck, hjälper med matsmältning, stärker immunförsvaret, påfyller njurarnas essens, reglerar och stärker sammandragningarna i tarmarna, reglerar menstruationscykeln, lindrar PMS-besvär.
 

Kursplan

Kursen ges på en lördag och en söndag den 29 - 30 augusti. Under kursen lär du dig:

  • Meridian Qigong
  • Medicinsk Qigong Ba Tian
  • Andningsövningar

Anmäl dig till kursen

Anmäl dig till en kurs i medicinsk qigong med hjälp av kontaktformuläret. Jag svarar oftast inom 48 timmar via e-post eller telefon.


Friskvård

Många arbetsgivare ger bidrag till friskvård. Qigong kan ses som friskvård enligt Skatteverket och du kan få ersättning från arbetsgivaren.
 

Prenumerera nyhetsbrev

Få gratis nyhetsbrev med kampanjerbjudanden, evenemang eller rabattkod.

Meridia Holistisk Terapi

Telefon: 0707 28 07 01
Adress: Allfargatan 16, 385 31 Torsås